Mit jelent a használt szoftver?

A szoftverek adás-vétele manapság már nem nagy tudomány. Ami tudománynak számít, az a vállalati kiadások akár 70%-kal való csökkentése szoftverbeszerzés segítségével. Hogyan lehet ezt megvalósítani?

Gyakori eset, hogy a vállalatok több vagy kevesebb szoftverlicencet vásárolnak, mint amennyire szükség van. Ennek nagyon egyszerű oka van. Nehéz a vállalkozás elindításakor pontosan megbecsülni a megfelelő mennyiséget. Egyrészt kidobott pénz lehet, ha túl sokat vásárolunk, másrészt kis mennyiségben még több pénz szükséges ahhoz, ha új szoftverlicenceket szeretnénk beszerezni az erre jogosult szoftvergyártóktól.

Létezik új, alternatív megoldás!

Bár a szoftvergyártók nem vásárolják fel a felesleges szoftverlicenceket, azonban mégsem kell, hogy a vállalata pénze feleslegesen álljon a felhasználatlan szoftverlicencekben. Ezek egyszerűen és jogszerűen átruházhatók olyan üzleti szakértők segítségével, akik hozzánk hasonlóan licencek értékesítésével foglalkoznak. Ezek a licencek további eladásra kerülnek, és nem veszítenek működőképességükből és eredetiségükből sem.

Ebben az esetben engedélyezett a hivatalos forgalmazótól, mint például a Microsoft, Adobe és más vállalatoktól megvásárolt használt licencek vagy multilicencek átruházása (ez olyankor fordulhat elő, amikor a vállalatok például új programokra állnak át, csökkentik a munkaerő létszámát, vagy más változásokon mennek át).

A használt szoftverlicencek értékesítését 2012 júliusában jogszerűnek minősítette az Európai Bíróság.

A használt nem jelenti azt, hogy kopott vagy használatlanná vált.

A felvásárolt és tovább értékesített licencek kizárólag eredetiek (nem illegális szoftverváltozatok), nem használódnak el, illetve elérhetőek hozzá a gyártó frissítései, támogatása és a régebbi verziók is.

A használt szoftver eladására szigorú szabályok vonatkoznak, melyeket az Európai Bíróság határozott meg. A termék eredetiségét csak a szerzői jog tulajdonosa kérdőjelezheti meg és releváns bizonyítékokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy ezt kijelenthesse. A SoftwarePro vállalat ügyfelei számára kellő jogi biztonságot nyújt ilyen esetekben.

Miért javasolt a használt szoftver beszerzése új helyett?

A hivatalos forgalmazóktól származó használt szoftver nem illegális változat, hanem teljes jogi feladatkört ellátó szoftver. A használt szoftverlicencek semmiben sem különböznek a velük azonos, eredeti szoftverektől. Új licencek megvásárlása a használthoz képest nem biztosít semmilyen előnyt, sőt, használt szoftver vásárlás esetén akár 70%-os megtakarítást hozhat vállalatának.

Lépjen velünk kapcsolatba.

Szívesen készítünk Önnek személyre szabott ajánlatot.
Felveheti velünk a kapcsolatot az
Infóvonalon +421 322 856 300
vagy e-mailben a kapcsolattartó űrlap segítségével.